舞鶴キッチン

炙り刺しがオススメの魚

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炙り刺しがオススメの魚

炙り刺しがオススメの魚

2025/09/24

 

今日はイシダイのお話です(^^♪

 

熊本天草から届いてます。

 

脂乗ってます

 

釣りの対象魚でもあるので

知っている方も多いかと思います

 

 

最近入荷した全ての魚の中で

間違いなく一番美味しいです( *´艸`)

 

 

特徴

 

味:

とても上品な味で脂乗りも良く、刺身で人気です。

焼物や煮物もとても美味しいです。

 

石でも噛み砕くほどの硬く強い歯を持ち、嘴状になっています。

ウニや貝も嚙み砕くそうです!



生息地

北海道南部から九州の沿岸、水深の浅い岩礁帯に生息します。

幼魚は比較的穏やかな海域に、成魚は波の荒い岩礁帯に生息します。

 

外見

若魚は体側に黒い縞があり、若魚をシマダイサンバソウと呼びます。 

成長するとオスは縞が消え、口の周りが黒くなるためクチグロと呼ばれます。

 

 



【無添加和食 舞鶴キッチン】  


◆住所  福岡市中央区舞鶴1‐9‐11
     第2ハリウッドビル1F
◆電話番号 080-6452-6635 

不定休 予約制

◆営業時間 12:00頃~24:00頃       
 ※お昼も夜も完全予約制       
 ※オードブル・出張料理承っております        
  何でもご相談下さいね(^^♪

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https://yasu09.buyshop.jp/

 

 

【fukuoka japanese restaurant】

 

MAIZURU KITCHEN in Fukuoka,Japan 

KOBE BEEF EEL Aged Sashimi 

 

Japanese cuisine with the highest quality and chemical-free 

 

No chemicals 

Non GMO 

No MSG 

 

We promise you to enjoy the safest, healthiest and most overwhelmingly delicious food! 

 

 

The highest grade Kobe Beef fed on organic feed. 

 

Aged sashimi based on scientific evidence 

Charcoal-grilled top-grade eel 

Naturally grown vegetables 

 etc.

 

 Maizuru Kitchen

Reservations required

 

1F No.2 Hollywood Building, 1-9-11 Maizuru, Chuo-ku, Fukuoka City 

080-6452-6635 

 

Click here for reservation and MENU 

↓↓↓↓ 

https://1link.jp/yasu09

 

 

History of Maizuru Kitchen 

 

Yasukazu Okudaira Born in Fukuoka City in 1973 

 

From 1990 to 2012 I worked for a Japanese restaurant in Tokyo. 

Experienced product development projects for department stores, ministries, food companies, etc. 

 

From 2012, he started his own business I opened my own restaurant in Tenjin, Fukuoka. 

 

When a customer was hospitalized, I realized that it is impossible for customers to visit my restaurant unless they are healthy.

 

 Around the same time, I came across a soy sauce that was presented to the Emperor of Japan. 

I learned that the producers of that soy sauce had different ingredients, production methods, and ideas than the mass-produced soy sauce makers. 

That event made me change the emphasis of my restaurant's cuisine to quality. 

 

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舞鶴キッチン
福岡県福岡市中央区舞鶴1-9-11 第2ハリウッドビル101
電話番号 : 080-6452-6635


天神で熟成された海鮮を満喫

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